lauantai 23. heinäkuuta 2016

Griet/tyttö ja helmikorvakoru.

Kirja alkaa, kun 16-vuotias hollantilaistyttö Griet lähetetään perheensä rahapulan vuoksi piiaksi taidemaalari Vermeerin perheeseen. Grietin elämä muuttuu täysin, ensimmäistä kertaa perheensä hoivissa oleva tyttö joutuu kokemaan olevansa muita alempiarvoinen. Vermeerin ärtyisän vaimon komentelussa on kestämistä, mutta vähitellen Griet tottuu elämäänsä piikana. Ajan myötä hän tutustuu myös talon salaperäiseen ja vetäytyvään herraan, itse Vermeeriin. Griet ihailee kaikkea isännässään, joka ottaa hänet avukseen maalarin työssään. Tämä järjestely ei kuitenkaan miellytä kaikkia - eikä piikatytön pitäisi koskaan unohtaa taustaansa.Griet 1/3


Griet 2/3
Griet - Griet on kaunis ja suurisilmäinen, 16-vuotias tyttö. Hän pitää tunteensa omana tietonaan, ja noudattaa soveliaita tapoja. Griet ei ole kuitenkaan kovinkaan ujo, vaan tarpeen vaatiessa puhuu suunsa puhtaaksi. (Kirjassa Griet esittää "Turbaanipäisen tytön" tyttöä, vaikka todellisuudessa kuvan tytön henkilöllisyys on tuntematon.) (Tracy Chevalier) kirjailija.

Enkulin kanssa vaihtamani kortti palautti mieleeni nämä muutamia vuosia sitten tekemäni atc-yhden niistä olen vaihtanut ja nämä kasi jätin omiin kokoelmiini.
Luin tuon kirjan silloin parikin kerta koska se oli mielestäni hurmaava.
Enpä muista  tarkkaa päivämäärä milloin nämä tein koska se on jäännyt merkitsemättä kortin taakse.Nämä kaksi on minulla siis edelleen ja jos jotakuta kiinnostaa voin toisen näistä vaihtaa.

Kivaa sunnuntaita sinulle.

3 kommenttia:

  1. Kivoja kortteja, sailaisuuksia sisällä. Siltä ainakin tuntuu kun katselee noita kuvia.

    VastaaPoista
  2. Hurmaavat kortit ja täytyy pistää korvan taakse tuo kirja, kuulostaa hyvältä ♥

    VastaaPoista

KIITOS kommentti ilahduttaa aina